Sallandshoeve

Ontdek de Sallandse Heuvelrug

Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug is een prachtig natuurgebied waar je prachtige wandel- en fietstochten kunt maken. Natuurliefhebbers halen hun hart op bij het zien van dit natuurgebied. Ook kun je een uitstapje maken naar een gezellige dorpje of leuke stad voor een dagje shoppen of cultuur snuiven. Bent je op zoek naar wat spanning en sensatie? Ga dan over de kop in de achtbaan bij Avonturenpark Hellendoorn of cross over modderige mountainbike paden. Er is altijd wel wat te beleven in de buurt van ons vakantiepark! 

Attracties

Golfclubs

Mountainbiken

Natuur & Cultuur

Plaatsen en Steden

Wandelen

Attracties

Natuurdiorama de Holterberg

Het Natuurdiorama op de Holterberg heeft één van de grootste collecties Europese diersoorten. Er zijn 11 levensgrote diorama’s, welke zeer uniek zijn in Nederland. Door het museum is ook een speurtocht uitgezet voor kinderen.
Meer
In de omgeving: 11km

indoor en outdoor speeltuin de Flierefluiter

Met een grote indoorspeeltuin, outdoor activiteiten en een zwembad is de Flierefluiter bij goed en slecht weer een aanrader. (15km vanaf de Sallandshoeve)
In de omgeving: 10km

Avonturenpark Hellendoorn

Avonturenpark Hellendoorn heeft ruim 30 attracties en shows. Met het hele gezin beleef je spannende avonturen in attracties zoals de Sungai Kalimantan, de langste rafting rivier van Nederland.
In de omgeving: 27km

Dinoland Zwolle

Durf jij oog in oog te staan met levensechte dinosaurussen? Kom dan naar Dinoland Zwolle! Hier loop je rond tussen meer dan 100 dinosaurussen waaronder de T-Rex.
In de omgeving: 31km

Apenheul Apeldoorn

Een bos vol loslopende apen; dat is de Apenheul! De Apenheul ligt aan de rand van Apeldoorn, midden in de natuur van de Veluwe. Bewonder de ruim 300 aapjes
In de omgeving: 12km

Kunstijsbaan de Scheg Deventer

Gezellig schaatsen met je vrienden of familie. Een snelle tijd schaatsen, meedoen aan een schaatscursus, kijken naar ijstheater, ijsdansen of zelf meedoen.
In de omgeving: 14km

Sallands Maisdoolhof Lemelerveld

Ga op avontuur in het Groot Sallands Maisdoolhof. Overwin de metershoge maïsplanten en bereik het middelpunt van het doolhof. Beklim de reusachtige uitkijktoren.
In de omgeving: 15km

Boer’n Xpeditie Lemelerveld

Ga op expeditie op de boerderij. Tijdens de expeditie ga je met je eigen boerenpaspoort op pad en maakt je kennis met de melkkoeien op de boerderij.

Golfclubs

In de omgeving: 13km

Sallandsche Golfclub ‘De Hoek’ (Diepenveen)

De Sallandsche Golfclub ‘De Hoek’ beschikt tegenwoordig over een 18-holes baan. De baan ligt ten oosten van Diepenveen. Twaalf van de holes lopen door de bossen.
In de omgeving: 15km

Golfclub de Koepel (Wierden)

Golfclub de Koepel ligt in Wierden, bij Almelo (Overijssel). Vroeger stond het landgoed wat nu een golfbaan is bekend als de ‘Wierdense Duinen’.
In de omgeving: 18km

Golfclub Erve Braakman (Hoge Hexel)

Golfclub Erve Braakman biedt niet alleen de geoefende, maar ook de aankomende golfer de mogelijkheid om in een ontspannen sfeer deel te nemen.
In de omgeving: 23km

Twentsche Golfclub (Ambt-Delden)

De eerste baan van de Twentsche Golfclub. Vandaag de dag zijn er 18 holes en is de Golfclub niet meer weg te denken uit het Twentse Ambt-Delden.

Mountainbiken

BikePark Salland

Op zoek naar een uitdagend mountainbike parcours? Dan is BikePark Salland hét ideale uitje tijdens je vakantie. Zowel beginners als experts kunnen crossen over leuke en leerzame elementen!
Meer
In de omgeving: 14km

Wechelerveld route (4 km)

De langste single track route van Nederland, een bijna 5 km lang technisch parcours over een oud excercitieterrein en een voormalige stortplaats. Een perfect trainingsparcours. Bekijk hier de routekaart.

In de omgeving: 11km

Paarse route Hellendoorn (18 km)

Deze route kan als uitbreiding op de blauwe route gereden worden. Deze paarse route is 18 kilometer lang. Dit kan een zwaar traject zijn! Bekijk hier de routekaart.

In de omgeving: 7km

Blauwe route Holten (25 km)

Het is mogelijk over de Bergweg en zo via Haarle richting Rijssen te rijden en van daar terug naar Holten. Dit is een afstand van 25 km. Bekijk hier de routekaart.

In de omgeving: 14km

Oostermaet route (ca. 30 km)

Via zandwegen en oude enken door het oudste bosgebied van deze omgeving met uitdagende stukken single-tracks. Bekijk hier de routekaart.

In de omgeving: 39km

Salland route (ca. 34 km)

Dwars door het hart van Salland langs het Overijssels kanaal. Via verbindingsroutes worden deze routes verbonden met de MTB-routes op de Sallandse Heuvelrug, de Veluwe en de Achterhoek. Bekijk hier de routekaart.

Natuur & Cultuur

In de omgeving: 6km

Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug

Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug is één van de grootste aaneengesloten heidegebieden van Europa. Je waant jezelf soms even in het buitenland. Bewonder uitgestrekte heidegebieden, dichte bossen, de rust en een indrukwekkend reliëf.
In de omgeving: 8km

Buitencentrum Sallandse Heuvelrug

In het BuitenCentrum is onder andere een restaurant met open haard en terras, een expositieruimte, een telescoop ruimte en planetarium en een winkel met leuke spullen te vinden. Bij het BuitenCentrum starten diverse uitgezette wandelingen en fietstochten.
In de omgeving: 14km

Kasteel Het Nijenhuis

Tussen de dorpen Heino en Wijhe ligt aan de Sallandroute één van de mooiste en best bewaarde havezaten van de regio: Kasteel Het Nijenhuis. Het kasteel is één van de locaties van Museum de Fundatie en toont delen van de imposante kunstverzameling van Dirk Hannema.
In de omgeving: 9km

Een leven lang Boer

Broer Pekkeriet is jaren geleden begonnen met het verzamelen van oude boeren gereedschappen en werktuigen zodat er een prachtige verzameling is ontstaan. De bezoeker waant zich in het verleden bij een rondgang door het museum vanwege de prachtige levensechte muurschilderingen.
In de omgeving: 6km

Canadese Begraafplaats

Deze Canadese begraafplaats bevat de graven van de canadeze soldaten die tijdens de laatste dagen van de oorlog in Noord-Nederland en Duitsland sneuvelden. De Canadese begraafplaats is geopend tijdens zonsopgang en zonsondergang.
In de omgeving: 4km

De Sprengenberg

De Sprengenberg is een zeer gevarieerd en prachtig natuurgebied van Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. Je vindt er uitgestrekte bossen, glooiende heidevelden en vele planten en dieren. Waaronder de imposante Schotse Hooglanders.
In de omgeving: 9km

Landbouw museum de Laarman

Wat ooit begon met de aanschaf van één tractor is nu uitgegroeid tot een landbouwmuseum. De Laarman wil aan jong en ouder publiek de regionale agrarische historie en de boerencultuur laten zien en laten ervaren. Museum de Laarman is gevestigd in een voormalige maalderij uit eind jaren vijftig.
In de omgeving: 10km

American Motorcycle museum (Raalte)

Het American Motorcycle Museum geeft een overzicht van Amerikaanse motorfietsen van begin 1900 tot de jaren '80. De collectie van het museum bestaat uit zo’n 140 Amerikaanse motoren waaronder veel Harley Davidsons en Indian motoren.

Plaatsen en Steden

In de omgeving: 9km

Raalte

Raalte, een gemeente in het hart van Salland, waar historische dorpen, landgoederen en boerderijen het beeld bepalen. Het dorp Raalte is het centrum van de gemeente met z’n gezellige en uitgebreide winkelcentrum en de vele evenementen die het hele jaar door worden georganiseerd.
In de omgeving: 12km

Holten en Rijssen

Op de grens van Salland en Twente vind je de gemeente Rijssen-Holten. Het hoogtepunt van de gemeente is natuurlijk de Holterberg middenin de schitterende natuur. Het dorp Holten heeft een gezellige dorpskern met veel evenementen en de stad Rijssen presenteert zich als winkelstad.
In de omgeving: 14km

Hanzestad Deventer

Deventer geldt als één van de oudste steden van ons land. Uit 806 stamt de eerste vermelding in de archieven over een kleine nederzetting langs de IJssel. Hanzestad Deventer bruist en is zeker de moeite waard om een dag voor uit te trekken.
In de omgeving: 22km

Zutphen

Iedereen die de stad Zutphen vanuit het westen nadert raakt onder de indruk van haar fraaie ligging aan het water. De rivier de IJssel en de imposanten koopmanshuizen aan de kade nodigen van verre al uit tot een bezoek. Iets, wat dan ook jaarlijks door honderdduizenden toeristen wordt gedaan.
In de omgeving: 28km

Zwolle

Zwolle, de hoofdstad van Overijssel, een cultuurhistorische Hanzestad waar altijd iets te ontdekken valt. Met haar sfeervolle historische stadshart, de stad ademt één en al cultuur uit. Werkelijk overal zijn de sporen van het rijke verleden terug te vinden.

Wandelen

In de omgeving: 0km

Hekk'n Pad (6 of 9 km)

Direct achter ons vakantiepark kun je meteen beginnen aan deze heerlijke wandeling. Het Hekk'n Pad kent twee varianten: kies je voor de paarse route van 6 km of de groene route van 9 km? Deze routes leiden je langs het prachtige boerenlandschap en Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug.
In de omgeving: 6km

In het spoor van de reus (8km)

De Sallandse Heuvelrug bestaat uit geaccidenteerd landschap met weidse uitzichten, prachtige gevarieerde bossen en glooiende heidevelden. Je wandelt door deze weelderige natuur op zandpaden en bospaadjes, omlaag en dan weer omhoog om te genieten van heerlijke vergezichten.
In de omgeving: 5km

Panorama Holterberg (10km)

Je waant zich in het buitenland als u op het hoogste punt van de Holterberg naar de heuvels van de Veluwe kijkt, 30 kilometer verder. De Sallandse Heuvelrug is een gebied van superlatieven, met een van de grootste aaneengesloten heidevelden van Nederland, in de vroege herfst een paarse pracht.
In de omgeving: 6km

Zwerven over bergen (13km)

De Sallandse Heuvelrug is een uniek landschap door zijn uitgestrekte, glooiende bossen, heidevelden en zandverstuivingen. Uitgangspunt van de wandeling is Holten, gelegen aan de voet van de Holterberg. Het is soms flink klimmen, maar de vergezichten zijn adembenemend.
In de omgeving: 15km

De vijf toppen rond Markelo (22km)

De vijf toppen rond Markelo in één wandeling. De contrastrijke Markelose berg tot aan de Holterberg. De romantische Dingspelerberg omzoomd door een houtwalletje. Verderop de ‘weerbarstige’ Kattenberg en tenslotte de hoogste van de vijf, ‘De Schuchtere’ Herikerberg verstopt in een dicht bos.
In de omgeving: 7km

Het Wereldtijdpad (50km)

Het wereldtijdpad is het langste openluchttijdpad van de wereld. In totaal is er ongeveer 50 km tijdpad verdeeld in 9 lussen met ongeveer om de 25 meter een jaarpaal. Aan deze jaarpalen zijn kubussen bevestigd die je kunt draaien en staat er een kort en bondig verhaal dat betrekking heeft op het jaar.

Top 10 heideroutes - Paarse Pracht

In augustus kleuren de heidevelden paars! Een bekend fenomeen waar je op verschillende plekken in ons land van kunt genieten. Wees er snel bij, want de intense kleur vlakt in september alweer af. De boswachters hebben de mooiste wandelroutes met bloeiende heides voor je op een rij gezet
Meer