Sallandshoeve

Duurzaam en milieubewust

Momenteel zijn wij met ons Green Team bezig om het keurmerk Greenkey te behalen. Green Key is een  internationaal keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche. Dit keurmerk laat zien zien dat wij er alles aan doen om de druk van onze onderneming op natuur en milieu te minimaliseren. Daarmee gaan we net een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist.

Het certificaat kent drie niveaus: brons, zilver en goud. Hoe meer milieumaatregelen een recreatiebedrijf heeft ingevoerd, hoe hoger het ‘milieuvriendelijke’ niveau.

In de praktijk betekent dit dat wij een stevige balans hebben gevonden tussen duurzaam ondernemen en zorgeloos genieten van uw verblijf.

Uiteraard houden we jullie op de hoogte welk niveau wij zullen behalen!

Meer informatie over Green Key? Kijk dan eens op www.greenkey.nl

SCHOONMAAK & Technische dienst

We kiezen onze leveranciers zorgvuldig uit. Onze huidige leverancier van het linnen voldoet niet aan onze duurzame eisen, daarom zullen wij afscheid nemen van deze leverancier.

Onze housekeeping draagt ook een steentje bij: we maken schoon met Tersano. Tersano biedt het vernuftige schoonmaaksysteem SAO™, dat leidingwater omzet tot gestabiliseerd ozonwater. Dit vervangt alle dagelijkse schoonmaakchemicaliën, is krachtiger en heeft een reinigende werking van 24 uur. Dit unieke systeem sluit aan bij een MVO schoonmaakbeleid. Het vervoer over het park gebeurt zoveel mogelijk te voet, te fiets of met een elektrische golfkar.

Ook de technische dienst werkt waar mogelijk zonder chemische middelen, zo is alle verf die we gebruiken op waterbasis, gebruiken hout van het FSC keurmerk, zetten we extra veegmachines in zodat we bestrijdingsmiddelen kunnen beperken. Daarnaast wordt er bij vervanging zoveel mogelijk elektrisch  hoveniersgereedschap aangeschaft, dat maakt ook een stuk minder lawaai!

ENERGIE, ONDERHOUD

Onze leverancier levert 100% groene stroom uit Nederland. En die energie wekken wij ook zelf op! In Nederland hebben zij al 34 duurzame energiebronnen, zoals windmolens en zonneparken. Om de impact van het gasverbruik te compenseren, investeert Engie namens iedere nieuwe klant in Gold Standard cookstoves projecten. Hiermee dragen zij bij aan minder ontbossing en wereldwijde CO2-reductie.

Sallandshoeve heeft momenteel enkele accommodaties met zonnepanelen verspreid over het park, de zonnepanelen van bungalow 1 zorgen ervoor dat onze sutumuur op opgewerkte stroom draait. We werken met SolarWooldle die lichtbronnen op zonne-energie levert op ons kampeerpark.

Afgelopen jaar hebben we flink geïnvesteerd in ons zwembad. Twee warmtepompen verwarmen het zwemwater en alleen wanneer het te koud is wordt erbij verwarmd met nieuwe hr++gasketels.

Tenslotte hebben we in de accommodaties waterbesparende kranen geplaatst en slimme thermosstaten die gekoppeld zijn met ons reserveringssysteem er wordt alleen verwarmd wanneer er een boeking plaats vindt. En we zijn gestart met het renoveren van bungalows waarbij spouwmuur- en vloerisolatie wordt aangebracht.

ETEN, DRINKEN & VERSPILLING

Sligro is onze leverancier voor kruidenierswaren hierbij maken we gebruik van hun eerlijk & heerlijk assortiment. Daarnaast is Sligro een voorloper op het gebied van duurzaam transport. Ze investeren in nieuwe electrische vrachtwagens en zelfs in treinvervoer.  We maken zo min mogelijk gebruik van monoverpakkingen en als we deze gebruiken is het zoveel mogelijk fairtrade. Om verspilling tegen te gaan doneren we producten tegen de einddatum aan de voedselbank of we geven het aan personeel.

DRAAG EEN STEENTJE BIJ!

Zodat toekomstige generaties óók kunnen genieten van deze prachtige aarde! Dit doe je door bijvoorbeeld, het afval te scheiden en zuinig om te gaan met energie.

Lever een bijdrage aan het klimaat door de CO2 uitstoot van jullie rit 🚗 naar ons park te compenseren. De wereld 🌎 heeft meer bos 🌳  nodig. Om klimaat­verandering tegen te gaan en de biodiversiteit te vergroten, moeten we onze bestaande bossen beschermen, gedegradeerde bossen herstellen en nieuwe bossen planten. Daarom is het nu tijd om in actie te komen. Of beter gezegd, een boompje 🌳. planten! Wij doen dit in samenwerking met Trees for all.

TENSLOTTE

We hebben nog veel plannen voor de toekomst. We willen ons energieverbruik met 5% laten zakken dit jaar, wij denken dat door de, de waterbesparende maatregelen en extra zonnepanelen dit mogelijk moet kunnen zijn.! 

Belangrijk om te weten dat je als onze gast, geen hinder ondervindt aan de duurzame acties die wij ondernemen. Samen zorgen wij voor een onvergetelijk verblijf met zorg voor en bewustwording van natuur, milieu en duurzaamheid.

Onze MVO Verklaring vind je hier.

Green Key